Socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva

Ka većoj socijalnoj uključenosti u Republici Srbiji na putu evropskih integracija

SIPRU Illustration

Izložba “Moj, tvoj, naš svet” u Uličnoj galeriji

Objavljeno | 2013/09/13 | Bez komentara

Moj, tvoj, naš svetNakon uspešnih izložbi u Domu omladine Beograda i u Gradskom muzeju u Vršcu,  izložba pod nazivom “Moj, tvoj, naš svet” biće otvorena i u Uličnoj galeriji Beograda (centar, kod pasaža Bezistan), u petak 13. septembra, sa početkom u 20h. Na izložbi možete videti na koji način su deca i mladi iz Nemačke škole Beograd, škole stripa “Đorđe Lobačev”, “Tehnoarta” i Centra za integraciju mladih (CIM) odgovorili na zadatak da prikažu svoju viziju sveta, trudeći se pritom da sve kulturne i druge razlike ostave iza sebe.

Svi oni su učestvovali na takmičenju interkulturnog stripa koje je, uz pomoć Informativnog centra Evropske unije, Hemofarm Fondacije i Welexfarma organizovao Centar za kulturnu akciju “OKO NAS” u cilju jačanja razumevanja, tolerancije i poštovanja među ljudima i različitim kulturama. Tokom zajedničkih radionica, mladi raznog uzrasta i obrazovnog nivoa imali su priliku da se upoznaju i da saznaju nešto više o svetu stripa. U osmišljavanju rada na temu interkulturalnosti pomogli su im Radmila Gošović i Branislava Pokrajac, facilitatorke za interkulturne programe, i Vladimir Vesović, likovni umetnik (stripar, ilustrator, scenarista). Mladi su podstaknuti na razmišljanje o pojavi različitih kultura, učili su o razvijanju scenarija na kome svaki strip počiva,  predstavljanju karaktera, upoznavali su se sa raznim umetnicima i njihovim iskustvima.

Prilikom otvaranja izložbe biće upriličen i nastup grupe GRUBB (Gypsy Roma Urban Balkan Beats) koju čine mladi Romi uzrasta od 14 do 20 godina i međunarodni umetnici. Koristeći tradicionalnu romsku muziku i ples, mladi izvođači stvaraju savremeni i nezaboravan teatarski doživljaj

Dobro došli!

Izvor: GRUBB fondacija

Ne propustite…

- “Telenor Samit mladih” za autore najboljih ideja
- Obuka “Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za podršku razvoju socijalne inkluzije i inkluzivnog obrazovanja“
- Predstavljanje prvih studija u regionu Jugoistočne Evrope za razvoj građanskog društva
- Postani JUNAK / JUNAKINJA IZ KRAJA!
- Poziv za kreativce – Liceulice i vi IZ DOBRIH RAZLOGA po drugi put

Komentari

Ostavite komentar

Jezik i pismo

Pretraživanje

Aktuelno

Blog o socijalnom uključivanju

Mapiranje postojećih vaninstitucionalnih usluga socijalne zaštite koje su u mandatu lokalnih samouprava

Video animacija - Šta je socijalno uključivanje?

Aktuelni konkursi u oblasti socijalnog uključivanja

SeloUspelo

Srbija kakvu želim

Online kurs o socijalnom uključivanju

Prvi nacionalni izveštaj o socijalnom uključivanju

Mreža podrške za samostalni život

EQUI-ED

Prijavite se za RSS

Mapa sajta

Arhiva vesti

SIPRU širom mreže

SIPRU na Twitter-u!SIPRU na YouTube-u!SIPRU galerija!


Izjave o procesu

"Naizgled nemoguća misija; ali nastojaćemo da je, bar u nekom obliku, realizujemo, da dokažemo da je moguće, da mediji moraju biti i društveno odgovorni, da moraju biti i psi čuvari javnog interesa. Samo takvi mogu pomoći razvoj zajednice, mogu doprineti da budućnost izgleda mnogo svetlije nego što izgleda sada. Naša misija je da okupljamo pozitivnu energiju, da akumuliramo snagu i upotrebimo je tamo gde je najpotrebnije. Rezultati nekih naših projekata su impozantni i mogu poslužiti i kao modeli i kao ohrabrenje drugima da probaju i prihvate ovaj model ponašanja."
Veran Matić, direktor i glavni i odgovorni urednik B92
Drugi bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva, april 2010. god.

[ Sve izjave o procesu ]

Standardi i pristupačnost

Valid XHTML 1.0 TransitionalWAVE Accessibility Check

Pravila korišćenja