Socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva

Ka većoj socijalnoj uključenosti u Republici Srbiji na putu evropskih integracija

SIPRU Illustration

Izložba “Moj, tvoj, naš svet” u Uličnoj galeriji

Objavljeno | 2013/09/13 | Bez komentara

Moj, tvoj, naš svetNakon uspešnih izložbi u Domu omladine Beograda i u Gradskom muzeju u Vršcu,  izložba pod nazivom “Moj, tvoj, naš svet” biće otvorena i u Uličnoj galeriji Beograda (centar, kod pasaža Bezistan), u petak 13. septembra, sa početkom u 20h. Na izložbi možete videti na koji način su deca i mladi iz Nemačke škole Beograd, škole stripa “Đorđe Lobačev”, “Tehnoarta” i Centra za integraciju mladih (CIM) odgovorili na zadatak da prikažu svoju viziju sveta, trudeći se pritom da sve kulturne i druge razlike ostave iza sebe.

Svi oni su učestvovali na takmičenju interkulturnog stripa koje je, uz pomoć Informativnog centra Evropske unije, Hemofarm Fondacije i Welexfarma organizovao Centar za kulturnu akciju “OKO NAS” u cilju jačanja razumevanja, tolerancije i poštovanja među ljudima i različitim kulturama. Tokom zajedničkih radionica, mladi raznog uzrasta i obrazovnog nivoa imali su priliku da se upoznaju i da saznaju nešto više o svetu stripa. U osmišljavanju rada na temu interkulturalnosti pomogli su im Radmila Gošović i Branislava Pokrajac, facilitatorke za interkulturne programe, i Vladimir Vesović, likovni umetnik (stripar, ilustrator, scenarista). Mladi su podstaknuti na razmišljanje o pojavi različitih kultura, učili su o razvijanju scenarija na kome svaki strip počiva,  predstavljanju karaktera, upoznavali su se sa raznim umetnicima i njihovim iskustvima.

Prilikom otvaranja izložbe biće upriličen i nastup grupe GRUBB (Gypsy Roma Urban Balkan Beats) koju čine mladi Romi uzrasta od 14 do 20 godina i međunarodni umetnici. Koristeći tradicionalnu romsku muziku i ples, mladi izvođači stvaraju savremeni i nezaboravan teatarski doživljaj

Dobro došli!

Izvor: GRUBB fondacija

Ne propustite…

- “Telenor Samit mladih” za autore najboljih ideja
- Obuka “Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za podršku razvoju socijalne inkluzije i inkluzivnog obrazovanja“
- Predstavljanje prvih studija u regionu Jugoistočne Evrope za razvoj građanskog društva
- Postani JUNAK / JUNAKINJA IZ KRAJA!
- Poziv za kreativce – Liceulice i vi IZ DOBRIH RAZLOGA po drugi put

Komentari

Ostavite komentar

Jezik i pismo

Pretraživanje

Aktuelno

Blog o socijalnom uključivanju

Mapiranje postojećih vaninstitucionalnih usluga socijalne zaštite koje su u mandatu lokalnih samouprava

Video animacija - Šta je socijalno uključivanje?

Aktuelni konkursi u oblasti socijalnog uključivanja

SeloUspelo

Srbija kakvu želim

Online kurs o socijalnom uključivanju

Prvi nacionalni izveštaj o socijalnom uključivanju

Mreža podrške za samostalni život

EQUI-ED

Prijavite se za RSS

Mapa sajta

Arhiva vesti

SIPRU širom mreže

SIPRU na Twitter-u!SIPRU na YouTube-u!SIPRU galerija!


Izjave o procesu

"Proces socijalnog uključivanja treba da osposobi građane i građanke za aktivno pristup i učešće u svim aspektima društvenog života. Ovo podrazumeva pristup obrazovanju, i za decu, ali i za odrasle, pristup tržištu rada, pa i kada nismo visoko obrazovani, kada imamo određene oblike invaliditeta ili pripadamo manjinskim grupama, pristup zdravstvenim uslugama i uslugama socijalne zaštite, jer često i ne znamo da na njih imamo jednako pravo. Ovo su mere koje kao društvo treba da razvijamo u narednoj fazi evropskih integracija."
Žarko Šunderić, menadžer Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva
Drugi bilten o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva, april 2010. god.

[ Sve izjave o procesu ]

Standardi i pristupačnost

Valid XHTML 1.0 TransitionalWAVE Accessibility Check

Pravila korišćenja